lauantai 28. tammikuuta 2012

LINNA, jota ei nyt tässä oikein kunnolla näy...

Tässäpäs näitä kuvia keskustasta. Siellä sato ärsyttävästi välillä vettä ja välillä ei, joten saldo jäi pieneksi, kun en halua kastella kameraani. Ja latasin nää taas mun surkimuslaittomuusnetillä, että respektit mulle.

Luin jostain turistilappusesta, että täällä on kai aika montakin kirkkoa ja luostaria, koska William the Conqueror on vähän rakennuttanut asioita 1000-luvulla. Pikkusen eri tasosia kuitenkin kuin Suomessa. Pitänee mennä turistikierrokselle noihin, kun ilmat paranee. 

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli tässä on myös tram, jolla pääsen keskustaan. Miten hieno! 

 Se tram halus sitten tähänkin kuvaan. Mulla on vaikeuksia sanoa noita raitiovaunuiksi. Musta ne on Suomessa ratikoita ja ulkomailla trameja. Johtuu Sveitsi-ajoista. Mutta siellä se LINNA on. Se on ISO. Aion kyllä mennä sinne turistikierrokselle, heti kun on paremmat ilmat. Eli varmaan en koskaan. Koska täällä sataa melko usein. Aika huono kuva linnasta, mutta saa nyt kelvata teille, koska varmaan tulevaisuudessa näette siitä sata muutakin kuvaa.

 Muutan tohon.

Tämä on eri kirkko/luostari kuin aikaisemmin. Selkeesti.  Onhan se hyvä olla semmonen viitisen tollasta kaupungissa, että on vara valita.


Kuinka keski-eurooppalaista! 



Yritettiin Elianan kanssa etsiä jotain ruokapaikkaa, mutta ei voi muistaa, että kaikki menee viimestään kahdelta kiinni.  Tai jos ne on auki, ne on kuppiloita, joissa voileipä maksaa 7 euroa. 

Joten menimme sitten Pauliin. Mä RAKASTAN Paulia. Se on semmonen korkeatasoinen leipomo-kahvilaketju. Voi morjens siellä on kaikkea ihanaa! Ja toi makso 2,18€. Ja noi vadelmat oli tuoreita. 

Jättimacaroneja. Jotenkin kaikki muotiblogaajat rakastaa noita, mutta musta noi on pahimpia leivoksia, joita maa päällään kantaa. Paitsi jos ei lasketa sitä tsekkiläistä (?) mantelileivosta, jonka päällä oli kermavaahtoa. Söin sen Brnossa reilatessa ja se oli kyllä kamalaa.


 Yritin metsästää kenkiä. Löysin sairaan mageet kirkuvankeltaset kumisaappaat, mutta ne oli mulle liian pienet. Joten ostin viiden euron tennarit. Eiks se oo melkein sama asia..?

Ja tässä sitten kevyt illallinen, jonka äsken söin, kun palasin kotiin. Täällähän siis kaikki maksaa alle 2 euroa. Tuhlattiin tollaseen kuivalihapakettiin, joka makso 5 euroa. Mutta se on niiiiin hyvää. PY opetti mut pahoille tavoille. Leikkeleet on suurta rakkautta.

Tarkotuksena oli ostaa junaliput Geneveen, mutta en halunnut ostaa niitä jostain laitteesta, koska en tiedä, pitääkö mun vaihtaa juna-asemaa Pariisissa. Aion siis ostaa ne huomenna juna-asemalta, kun voin kysyä tätiltä, että voiko se järkätä mulle junan Pariisiin samalle asemalle, mistä se Geneven juna lähtee.

Darian (eli siis mun kämppis) lähti johonkin tanssiesitykseen ranskalaisen pojan kanssa, jonka se eilen tapas. Gosh, se on nopee! Tosin Darianilla on poikaystävä, jolle se lässyttää skypessä, että tuskimpa se tuota poikaa aikoo iskeä. :D

Itsehän istun kotona ja toivon, että äiti tulisi skypeen. Varmaan saunoo. Ilkimys.

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Ihanan näköstä siellä :) Oma lähtö alkaa pikkasen poltteleen ku lukee näitä sun juttuja (paitsi se eka) :D Eka pitäs vaan selvitä tästä laatikkomerestä ja kaktuskurkusta joka vaan pahenee koko ajan. Pyh.

Laura kirjoitti...

Nojoo... Keskustassa on. Itsehän asun neuvostoliittohenkisessä betonilähiössä :D Kohtahan tekin jo lähdette! Sit alkaa kilpailu, että kumpi blogi on parempi. ;)